Králičie stehná so širokými rezancami a paradajková omáčka
12.01.2016 - 18:55
Recept od Habovcov.
Suroviny:
Králičie stehná
Slanina
Rezance
Rajčiny
Cesnak
Soľ
Olej
Maslo
Masť- tuk, živočíšny
Bazalka
Korenie
Pretlak
Rozmarín
Postup:
Králičie stehná našpikujeme dobrou slaninou a posolíme, medzitým si dáme uvariť kvalitné široké cestoviny alebo si ich spravíme z múky a vody. Na panvici si rozpálime olej a speníme cibuľku, pridáme rajčiny, kt. sme si olúpali od kože a zalejeme pretlakom. Dochutíme na záver cesnakom a bazalkou, samozrejme soľou a korením. Stehná si opečieme na panvici, môžeme aj na tuku či oleji z každej strany a podlejeme trochou vývaru či bieleho vína a na koniec dáme maslo.