Cigánsky chlieb s farebným mixom chutí

Recept od Kissovcov.

Suroviny:             

Kuracie prsia
Bravčové mäso- panenka
Soľ
Korenie
Olej, masť
Slanina- najlepšie domáca udená
Čerstvá paprika- červená, zelená, ak je zima môže byť aj kalifornská/ žltá/
Hladká múka
Klobása
Čily paričky
Kypriaci prášok

Postup:

Všetko mäso umyjeme, vysušíme a nakrájame na kocky. Najskôr speníme cibuľku na masti a dáme opiecť klobásku, potom pidáme bravčovinu a na koniec kuracinu. Všetko necháme opiecť a dochutíme soľou, korením a čily papričkami. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Medzitým si spravíme chlebový základ len z múky, ktorý cez sitko presypeme, pridáme prášok do pečiva/ kypriaci/ a vodu. Vytvarujeme placky, tenké a pečieme na suchej panvici alebo železnej platni ako na pečenie lokší.