Grilované kuracie stehná s avokádovým dipom
Suroviny:
Kuracie stehná vykostené
Avokádo
Cherry rajčiny
Maslo
Olivový olej na varenie, praženie
Korenie, soľ
Cesnak
Chilli papričky
Bejby šalát alebo polníčkový šalát
Predvarené zemiaky
Petržlenová vňať
Zemiaky alebo bageta
Postup:
Kuracie pečienky umyjeme, vysušíme a obrežeme. Okoreníme a necháme odstáť v citrónovej šťave, aby zmäklo. Avokádo očistíme, nakrájame so soľou, s korením, chilli papričkami a kvapkami oleja+ citrńu. Roztlačíme do jemnej hmoty.
Kuracinu opekáme v horúcom oleji z oboch strán, pridáme cesnak pre chuť.
Podávame s polníčkom preliatym dressingom z oleja a balzamika plus avokádový dip s pečenou bagetou alebo pečenými zemiakmi v trúbe.