Romano rizoto
Suroviny:
Tarhoňa
Cibuľa
Rajčiny
Papriky
Soľ
Korenie
Olej, masť, maslo
Vývar
Biele víno
Klobáska na pečenie- domáca tzv. čipoš
Postup:
Cibuľku si speníme na oleji, poprášime červenou paprikou a pridáme rajčinky, papriky a dusíme. Po chvíli pridáme umytú tarhoňu a všetko zalievame vývarom, tak ako pri talianskom rizote.
Extra si pokrájame hríbiky, ak nie sú iné, tak šampiňóny a opečieme na šalotke a masle. Osolíme a okoreníme, nakoniec podlejeme bielym vínom a pridáme na záver do rizota aj s hráškom, najlepšie čerstvým alebo mrazeným zo záhradky, ktorý ale musíme uvariť vo vývare. Ak máme čili papričku tak ju môžeme pridať na záver alebo ak niekto ľúbi pikantné a mäso, tak môžeme dobrú maďarskú klobásu podávať k tomu.