Bravčová panenka s bielou fazuľovou kašou
Suroviny:
Bravčová panenka
Biele sterilizované fazuľky
Olej, maslo
Korenie, soľ,
Cesnak
Petržlenová vňať
Rozmarín
Čily paprička
Postup:
Mäso máme umyté, osušené a odblanené. Nakrájame ho na medajlóniky, ktoré dáme na chvíľu marinovať do kvalitného olivového oleja.
Bielu fazuľu varíme s bobkovým listom a soľou, tak ako strukovinu.
Ak je mäkká scedíme vodu a pridáme mlieko či smotanu a maslo a dobre s metličkovým mixérom rozšľaháme na pyré. Ak treba prepasírujeme, aby bolo pyré krémové, zmiešame masu s petržlenovou vňaťou a je pripravená na servírovanie.
Mäso opečieme zprudka na horúcej panvici na oleji, pridáme tam celý cesnak v šupke, ktorý sme rozkrojili na polovicu aj s čily papričkou a rozmarínom. Do výpeku na záver pridámeportské šery alebo sladšie červené víno, necháme prevariť a odpariť alkohol a zjemníme omáčku na záver maslom.