Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Kuracina - môžu byť aj vykostené kuracie stehná
Kvalitné malé zemiaky
Maslo, alebo kokosový olej
Citrón
Cesnak
Víno
Mrkva
Petržlen
Postup:
Mäso čisté a vysušené si naporcujeme aj s kožou, osolené a okorené opečieme, aby sme ho uzatvorili. Pridáme vývar alebo bile víno a dusíme pod pokrievkou do mäkka. V extra hrnci si ošúpeme zemiaky, petržlen a mrkvu, pokrájame na kocky, opečieme na masle alebo kokosovom oleji, posolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Potom s ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, ktorú zjemníme maslom a smotanou.
Do mäsa pridáme citrónovú šťavu a postrúhanú kôru s citróna a zalejeme smotanou. Necháme zovrieť a prejsť varom. Ak máme citrónovú trávu, tak ju dáme do omáčky, aby mala výraznejšiu chuť aj arómu.
Pri intolerancii na laktózu používame kokosové, sójové mlieka a nie kravské maslo, ale kokosový olej.