Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Morčacina - prsia
Šunka
Soľ
Korenie
Maslo
Petržlenová vňať
Cuketa
Olej
Postup:
Mäso pokrájame po umytí a vysušení na tenké rezančeky, posolíme ho a pokoreníme. Necháme chvíľu postáť v izbovej teplote. Na rozpálenom oleji si opečieme šunku, najlepšie taliansku, jemne prerastenú a pridáme tam mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán. Môžeme zaliať trochou vývaru a zjemníme mäso maslom. Hrušku a cuketu nešúpeme, pokrájame na rovnaké hranolčeky, cuketu posolíme a pokoreníme a všetko narýchlo opečieme v olivovom oleji, aby príloha bola chrumkavá. Servírujme s posypanou petržlenovou vňaťou.
Ak nemáme deti, môžeme k cukete do oleja pridať čili papričku a cesnak, aby jedlo bolo pikantnejšie.