Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hladká múka
Kvasnice
Soľ
Maslo
Rajčiny, rajčinový pretlak
Olej
Slaninka
Klobáska
Mozzarella
Bazalka
Cibuľa
Cukor
Postup:
Spravíme si cesto z múky a soli, pridáme len vodu a kvasnice na vykysnutie. Na oleji si dozlata opečieme cibuľku a pridáme pokrájané rajčiny, ktoré sme oblanžírovali, a teda sme ich zbavili šupiek. Varíme až do ich rozvarenia. Potom ich rozmixujeme, precedíme cez sitko a ak je toho málo pridáme rajčinový pretlak aj rajčinové pyré. Všetko spolu prevaríme, dochutíme soľou, cukrom a na vrch dáme bazalku. Ak nám cesto vykyslo , tak si ho rozvaľkáme na doske, potrieme rajčinovým základom a poukladáme na neho krúžky klobásky a slaninky spolu so syrom a bazalkou. Vo veľmi vyhriatej rúre pečieme cca 7 mnút na kameni.