
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Kuracie prsia, ale môže byť aj bravčovina aj teľacina
Zemiaky
Soľ
Korenie
Vajíčka
Olej
Múka hladká
Mlieko
Maslo
Petržlenová vňať
Postup:
Z mäsa si nakrájame pekné rezne, ktoré jemne vyklepeme a posolíme. Spravíme si černohorský obal z vajec, múky a strúhaného zemiaka. Môžeme cestíčko dochutiť korením. Mäso obalíme v ceste a vyprážame na oleji z každej starny primerane, cca 3 minúty. Je dobré do oleja dať surovú očistenú mrkvu, ktorá zabráni prepekaniu oleja a spáleniu rezňov.
Extra v hrnci si uvaríme očistené zemiaky v posolenej vode. Ak sú mäkké, tak k nim pridáme maslo a metličkovým mixérom rozšľaháme na kašu. Môžeme pridať trochu mlieka, ale opatrne. K jedlu sa hodí uhorkový šalát v octovom náleve.