
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Hovädzia sviečkovica alebo pekné hovedzie predné či zadné, ktoré musíme dlhšie marinovať a dusiť
Predvarené zemiaky
soľ
korenie
čili paprička
olej
cesnak
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na malé rezančeky. Ak máme čas, tak na noc pripravíme jednoduchý pác z oleja, korenia, cesnaku a necháme to prejsť všetkými chuťami. Uvarené zemiaky si podľa ich kvality ošúpeme alebo necháme v šupke, pokrájame ich na mesiačiky alebo kolieska a na oleji a kvalitnej panvici opečieme do zlata s rascou a soľou.
Mäso grilujeme na kvalitnej vrúbkovej panvici, zo všetkých strán, pridáme čili papričku dľa chuti a ak chceme omáčku, tak mäso po opečení vyberieme a do výpeku pridáme vývar/ najlepšie domáci z mäsa a kostí, ale môže byť aj náhrada/ , kvapku koňaku a maslo a získame jemnú omáčku.
Podávame so šalátom a zemiak& posypeme petržlenovou vňaťou.