Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Jelenia sviečkovica
Zemiaky
cibuľa
Soľ
Korenie
Maslo
Petržlenová vňať
Červené víno
Mrkva, petržlen
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a odblaníme. Posolíme a pokoreníme, môžeme potrieť olejom a necháme chvíľu odstáť. Nakrájame na rezančeky, ktoré prudko opečieme na panvici. Mäso vyberieme z panvice nalejeme červené víno a necháme prevariť. Extra v hrnci sme si uvarili koreňovú zeleninu, mrkvu a petržlen, pokrájanú na kolieska, ak sú mäkké, ale nie rozvarené pridáme to do vína aj s mäsom a s kúskom masla to necháme prejsť chuťami.
Zemiaky uvaríme a dáme na spenenú cibulku a s pretláčačom pošťucháme, teda snažíme sa ich roztlačiť. Posolíme a pokoreníme, môžeme celé jedlo posypať petržlenovou vňaťou, ktorá pomáha tráveniu.