
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Bravčové karé
Soľ
Olej
Uvarené zemiaky
Múka
Maslo
Sladká smotana
Maslo
Kôpor
Cibuľka
Masť
Ocot
Citrón
Muškátový orech
Postup:
Mäso dobre umyjeme a osušíme, dobre ho pokoreníme a posolíme a opečieme na oleji, potom ho podlejeme vývarom a necháme dusiť.
Spravíme si zásmažku z oleja, múky, ktorú zalejeme sladkou smotanou a múku necháme prevariť. Do omáčky nasekáme veľa kôpru a na záver, keď omáčku odstavíme tak prilejeme ocot. Niekto má radšej citrón. Môžeme dochutiť muškátovým orechom.
Zemiaky opražíme na cibuľke a masti až do pripečenia.
Dobrú chuť!