Moja mama - recepty 134 - hajcakovci losos

Pošírovaný losos s maltézskou omáčkou

Recept od Hajčákových.

INGREDIENCIE:

  • 4 filety z lososa bez kostí
  • 5 väčších predvarených zemiakov
  • Olivový olej
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • 2ks vajíčok
  • 1PL bieleho vína
  • Soľ
  • Čerstvá Pažítka
  • Čierne korenie
  • 80g masla

POSTUP:

  • Vodu s nakrájaným citrónom a soľou dáme variť. Ešte predtým ako voda začne vrieť vhodíme do nej lososa a necháme variť tak aby bola teplota vody okolo 70 °C.
  • Predvarené zemiaky nakrájame na plátky a dáme zapiecť s olejom, soľou a čiernym korením
  • Rozpustíme si maslo. Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vložíme do misy, osolíme a okoreníme ich, pridáme 1PL bieleho vína a 3 lyžice pomarančovej šťavy. Nad vodným kúpeľom šľaháme zmes do zhustnutia. Potom postupne primiešavame roztopené maslo.