Moja mama - recepty 148 - macicak

Argentínsky steak s pečeným zemiakom s tymiánovou bryndzou

Recept od Macičáka a Ciblíkovej.

SUROVINY:
4 ks veľké predvarené zemiaky- veľkosť dlane
Kvalitná argentínska sviečkovica – 1 kg
Plátky prosciutta cruda
Bryndza
Cibuľka, cesnak
Petržlenová vňaťka
Tymián
Soľ, korenie
4 - farebné korenie
Sladká smotana
Červené víno
Dijonská horčica
Jarná cibuľa 

POSTUP:

Mäso pekne odblaníme, umyjeme a vysušíme. Nakrájame na rovnomerné steaky aj 3 cm široké, iba pokoreníme, nesolíme. Necháme odležať. Zemiaky vydlabeme a do toho, čo sme vydlabali pridáme bryndzu, soľ, korenie, bylinky a toto vložíme do zemiakov, ktoré dáme do rúry zapiecť. Na panvici zohrejeme olej a grilujeme na nej steaky z oboch strán podľa našej chuti cca 3- 5 min., nevysušme ich. Na panvicu si dáme cesnak a tymián pre chuť. Steaky necháme dôjsť tiež v rúre, tak že ich položíme na plech na slaninu, čím im dodáme chuť.

Z výpeku si spravíme omáčku, že pridáme rozdrvené farebné korenie,ktoré opečieme, zalejeme vínom, necháme odpariť alkohol, pridáme horčicu a zalejeme smotanou, potom vyredukujeme do potrebnej hustoty. Podávame všetko extra a každý si dá toľko smotanovej omáčky, koľko mu chutí. Slaninu môžeme na jemno nakrájať aj do bryndze, ktorú môžeme posypať pred servírovaním cibuľkou, ak nie ste alergický na jej chuť a pach.