Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Ryža arborio
Vývar
Biele víno
Červena paprika
Krevety
Maslo
Jarná cibuľka
Ančovičky
Cesnak
Olivový olej
Smotana na varenie
Paradajkový pretlak
Drvené paradajky
Bazalka čerstvá
Cukor
Parmezán
Postup:
Dáme si variť ryžu zn. arborio, postupom ako už veľakrát predtým, na olej hodíme premytú ryžu, opečieme ju a podlievame vývarom. Ak je ryža skoro hotová, tak ju polejeme vínom a necháme ho vypariť. Extra na panvici si speníme cibuľku, pokrájané ančovičky cesnak, zalejeme to čerstvými rajčinami, kt. sú olúpané a necháme prejsť varom. Doplníme hmotu ďalším rajčinovým pretlakom, aby toho bolo dosť. Na inej panvici na oleji si opečieme cesnak a cibuľku a dáme tam ošúpané krevety, opekáme až do zmeny ich farby na ružovú, potom zjemníme maslom a korením plus soľou.
Teraz prichádza veľmi rýchly postup. Do ryže dáme sladkú smotanu a rajčinovo-ančovičkový základ a všetko premiešame, aby sa to spojilo, na vrch servírujeme krevety a jarnú cibuľku.
TALIANI NEDÁVAJÚ na ryby parmezán, ale Slováci ho milujú aj s krevetami.