Moja mama - recept 163 - ovciarikova

Bažantie prsia s teplým kelovým šalátom a dusenými kuriatkami

Recept od Ovčiarikovej a Kalmanovej.

Suroviny:

600g bažantích pŕs
500 g čerstvé huby  kuriatka
300 g ružičkového kelu
300 g uvarená zemiaky
200 g baby mrkva
Cibuľa, cesnak
Soľ, mleté čierne korenie, korenie na divinu mleté, rasca,
Bravčová masť
Biele víno suché

Postup:

Bažantie prsia okoreníme, osolíme, a prudko opečieme z obidvoch strán, 8 minút. Vyberieme, odložíme na teplom  mieste. Na panvicu  pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, nakrájané  huby a  opečieme. Podlejeme  bielim vínom.  Dochutíme  korením a  podusíme. V osolenej vode o obvaríme ružičkový kel a mrkvu, zohrejeme uvarené, na kolieska nakrájané zemiaky a spolu premiešame.
Servírujeme kel, mrkva zemiaky, dáme opečené prsia a prelejeme dusenými hubamy.