Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
800 g vykostené srnčie karé
200 g plátkovej údenej slaniny
300g koreňovej zeleniny, mrkva, petržlen, zeler, citrón
Cibuľa
korenie na divinu mleté, soľ
Šípkový lekvár
šťava s citróna, pomaranča
vývar z kostí
červené suché víno prívlastkové s ovocno koreňovou arómou ALIBERNET
Bravčová masť
maslo 82 %
Zemiakové gnocchi ako príloha
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno, speníme na masti a pridáme nadrobno nastrúhanú koreňovú zeleninu, podusíme podlejeme vývarom, pridáme korenie na divinu a rajčinový pretlak. Po krátkom dusení pridáme šípkový lekvár . Podusenú zmes rozmixujeme, dáme späť na panvicu a pridáme maslo, červené víno a dochutíme šťavou s citróna a pomaranča, redukujeme aby nám vznikla hladká omáčka. Mäsa odblaníme, nakrájame na medajlónky ,zľahka naklepeme osolíme, okoreníme. Opečieme na masti s oboch strán, na panvici spolu so slaninou, aby sa nám chute spojili . Mäso vyberieme zabalíme do alobalu a necháme odstáť na teplom mieste.
Zemiakové gnocchi uvaríme v slanej vode scedíme a polejeme maslom.