Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Postup:
Z muky, masla, vajca, troška octu, vody a soli spravíme cesto a necháme ho v teple odpočívať. Zatiaľ si v horúcej vode sparíme listy špenátu a potom vysušíme na utierke. Pečienku si nakrájame na kúsky približne velkosti holubích pŕs a obalíme pečienku do sparených špenátových listov. Prsia si rozkrojíme a zabalenú pečienku vložíme do rozkrojeného otvoru. Cesto si roztiahneme na čo najtenšiu hrúbku a zabalíme do toho prsia, každé zvlášť. Roztopíme si maslo a nasekáme orechy, prsia potrieme roztopeným maslom a obalíme v nasekaných orechoch, dáme piecť do predhriatej rúry (8 - 10 min). Zemiaky si ošúpeme a dáme variť, do vody pridáme soľ, korenie, šťavu z citróna, cesnak, a olivový olej, zemiaky varíme do mäkka. Uvarené zemiaky scedíme a rozmixujeme za tepla, pridáme maslo, soľ korenie, olivový olej a kôru spoločne so šťavou z citróna. Podávame spoločne s plnenými prsiami.