Moja mama - recept 170 spargla

Kambala na červenom vínku

Recept od Vivodíkovcov.

Suroviny:

  • filet kambala veľká
  • soľ, korenie
  • červené víno
  • tymián, bobkový list čerstvý
  • cesnak
  • olivový olej
  • šalotka
  • maslo
  • cukor
  • malinový ocot
  • špargľa biela

 Postup:

Filet z kambaly veľkej dáme dole z kože, osolíme, okoreníme z každej strany. Do hrnca si dáme víno, soľ korenie, olivový olej, tymian, bobkový list, cesnak a dáme variť. Po chvíli pridáme do vína kambalu. Špargľu umyjeme, olúpeme a zrežeme drevené konce, dáme do plechu osolíme, okoreníme, podlejeme olivovým olejom, vložíme 1-3 cesnaky a dáme piecť. Šalotku si nakrájame na do kruhu (na prúžky). V panvici si speníme maslo a pridáme našu šalotku. Po chvíľke pečenia pridáme cukor. Chvíľku spolu necháme skaramelizovať. Pridáme troška malinového octu a nášho vína z ryby. Spolu redukujeme a pridáme maslo na zahustenie. Kambalu vytiahneme a podávame spoločne so špargľou a cibuľkou.