Moja mama - recepty 177 - gulicky

Hovädzie mäsove guličky v paradajkovej omačke so zemiakovo-špenátovým pyré

Recept od Žigovej a Vajdu.
Ingrediencie:
mleté hovädzie mäso
červená cibuľa
sójová omáčka
pažítka
petržlenová vňať
paradajkový pretlak
klinčeky 
hnedý cukor
zemiaky 
čerstvý špenát
maslo
Postup:
Z hnedého cukru si urobíme jemný karamel, doň pridáme rajčinový pretlak, soľ, klinčeky a na miernom ohni varíme. Do mletého mäska si na jemno nakrájame červenú cibuľu, pridáme sójovú omáčku, pažítku, vytvarujeme z nich malé guľôčky, ktoré dáme variť do paradajkovej omáčky. Zemiaky ošúpeme, dáme variť, pridáme soľ. Uvarené vymixujeme s maslom a čerstvým špenátom. Na tanier si dáme zem. kašu, na ňu servírujeme omáčku tak, aby nám vznikol pekný kontrast medzi farbami.