Moja mama - recepty 191 - gasparikovci

Argentínsky steak s chimi churi omáčkou a batátové hranolčeky

Recept od Gašparíkovcov.

Ingrediencie:

  • Argentínska hovädzia sviečková
  • Bylinky: petržlen (4 hrste, veľa bylín)
  • Rozmarín (2 hrste)
  • Oregano (3hrste)
  • Olivový olej
  • Cesnak
  • Soľ,korenie
  • Mletá paprika (lyžička)
  • Chili v koreničke
  • Ocot (ružový)
  • Maslo
  • Olej rastlinný
  • Bataty (3 velké)
  • Čerstvé figy aspoň 8 kusov
  • Kozí syr
  • Ďatlový med
  • Vlašské orechy                  

Postup :

Maso musí byt pred pečením na panvici aspoň 20 minut vytiahnuté z chladničky a získavať izbovú teplotu!  Mäso očistíme a naporcujeme, osolime, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Opečieme z každej strany dve a pol minúty. Pridáme maslo a cesnak. Necháme odpočívať spolu s rozmarínom. Bataty očistíme a nakrájame na hranolky, vypražíme v oleji. Urobíme si omáčku: Nadrobno nasekané bylinky zmiešame so strúčikom cesnaku, mletou paprikou, olivovým olejom, octom, soľou a korením.
Figy nakrojíme do krížika a naplníme kozím syrom. Dáme zapiecť na 15 minút.
Po vytiahnutí polejeme medikom a posypeme troskou drvených vlašských orieškov.