Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Halušky:
hladká múka, polohrubá múka, vajce, voda, soľ
Postup:
Mäso pokrájame na plátky hrubé asi 2 cm, natenko naklepeme a pokrájame na úzke pásiky. Posolíme, okoreníme, poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na tuku na panvici. Opečené mäso zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak a smotanu, opraženú cibuľu, všetko privedieme do varu a hneď odstavíme.
Halušky:
Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame. Do zemiakov vmiešame múku. Cesto ešte osolíme a dobre premiešame. Cez sitko s väčšími otvormi potom pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavame. Necháme ich variť asi 10-15 minút, kým nevyplávajú navrch.