Moja mama - recepty 201 - kohutovci

Hovädzí stroganov s domácimi haluškami

Recept od Kohútovcov.

Ingrediencie:

  • 600 g sviečkovica
  • hladká múka
  • smotana
  • paradajkový pretlak
  • cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • vyvar
  • biele vino
  • pazitka

Halušky:

hladká múka, polohrubá múka, vajce, voda, soľ

Postup: 

Mäso pokrájame na plátky hrubé asi 2 cm, natenko naklepeme a pokrájame na úzke pásiky. Posolíme, okoreníme, poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na tuku na panvici. Opečené mäso zalejeme vývarom, pridáme paradajkový pretlak a smotanu, opraženú cibuľu, všetko privedieme do varu a hneď odstavíme.

Halušky:

Zemiaky očistíme, oškrabeme a najemno nastrúhame. Do zemiakov vmiešame múku. Cesto ešte osolíme a dobre premiešame. Cez sitko s väčšími otvormi potom pretláčame cesto do vriacej osolenej vody. Halušky počas celej doby varenia občasne premiešavame. Necháme ich variť asi 10-15 minút, kým nevyplávajú navrch.