Moja mama - recepty 202 - Kohutovci

Bravčová panenka na dubákovej omáčke so zelerovým pyré

Recept od Kohútovcov.

Ingrediencie: 

  • Bravčová panenka
  • štvorfarebné korenie (drvené)
  • oravská  slanina 
  • čerstvé dubáky
  • hovädzí vývar 
  • smotana na varenie
  • Olej
  • maslo
  • hladká múka
  • cesnak
  • cibuľka
  • rozmarín
  • tymián
  • zeler
  • muškátový kvet
  • soľ, čierne mleté korenie

Postup: 

Dôkladne odblaníme panenku, nakrájame ju na asi dva prsty hrubé kolieska.Opačnou stranou noža každý kúsok naklepeme z oboch strán, osolíme, posypeme soľou a čerstvo mletým štvorfarebným korením. Rukami vrátime mäsu pôvodný tvar a po obvode ho obalíme natenko nakrájaným prúžkom oravskej slaniny. Mäso dáme na panvicu a opekáme z oboch strán.

Kým sa mäso pečie, pripravíme si omáčku: Dubáky nasekáme  na drobné kúsky a na cibuľke orestujeme, kým budú mäkké.
Zahustíme omáčku, pridáme smotanu na varenie. Nakoniec na zjemnenie chuti pridáme kúsok masla.