Moja mama - recepty 9 - miso halusky spenatove

Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Recept od Kalmanovcov.

Ingrediencie:
400g čerstvý špenát
300g polohrubá múka
1ks vajce
200g syr Lučina
200g prerastená slaninka
300g bryndza
100g maslo
2 strúčiky cesnaku
Voda, mlieko, soľ, korenie

Postup:

Čerstvý špenát dôkladne umyjeme a rozmixujeme na kašu, do ktorej pridáme smotanový syr, vajce, múku, cesnak, morskú soľ a vypracujeme husté cesto, ktoré sa oddeľuje od okrajov nádoby. Podľa potreby môžeme pridať vodu alebo múku či mlieko.
Vo vriacej osolenej vode vyvárame halušky.
Po vyplávaní na povrch ich ešte chvíľu povaríme a potom scedíme, zmiešame s roztopeným maslom prípadne olivovým olejom.
Bryndzu zriedenú s mliekom vylejeme na halušky a ozdobíme orestovanou slaninkou.

Príprava 30 minút.