Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
čerstvé huby
maslo
vyvar
biele vino
parmezan
sol
olej
korenie
Arborio ryža
olivový olej
cesnak
cibuľa
šalotka
rozmarin
tymian
bazalka
pažítka
Postup:
Huby dokonale očistíme, umyjeme a pokrájame. Maličké klobúčiky necháme v celku. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky. Ryžu prepláchneme vlažnou vodou.V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom cibuľu, cesnak a huby. Po chvíli pridáme ryžu a premiešame.Zalejeme tretinou horúceho vývaru alebo vody a počkáme, kým sa vývar úplne vstrebe. Mierne premiešame, osolíme a okoreníme.Zalejeme vínom, stíšime plameň a stále miešame. Ak treba, podlievame horúcim vývarom.Keď ryža takmer zmäkne, začneme po lyžiciach pridáme maslo a neprestávame miešať. Maslo sa postupne vstrebe a celá hmota sa zvláčni.