
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingediencie:
Potravinárska fólia, kovová ihla!
voda asi 1,5 l
soľ
celé čierne korenie
celé nové korenie
citrón
treska filety: 4 ks (asi po 100 g)
losos údený – plátky: 200 g
mrkva: 1 ks
jarná cibuľka: 1 ks
soľ
sušené hrozienka: 1 PL
smotana na šľahanie: 1 kelímok
jemná ryžová krupička/ gustin
medová dijonská horčica (od Maille)
maslo
olivový olej
príp. čerstvý kôpor alebo petržlenová vňať
zemiaky
Postup:
Očistené zemiaky dáme variť. V hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu. Očistenú mrkvu a cibuľku nakrájame na jemné hranolčeky. Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky. Zvinieme – ideálne do potravinárskej fólie + kovová ihla. Závitky spolu s hrozienkami vložíme do variaceho sa nálevu a zakryté varíme asi 10 min. V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov aj s hrozienkami z vývaru. V smotane rozmiešame jemnú ryžovú krupičku/ gustin a medovú dijonskú horčicu a vmiešame do hrnca. Prevaríme, dochutíme soľou.