Moja mama - recepty 42 jelenie ragu

Jelenie steaky s grilovanou hlivou a hubovo-vínovým ragú so zemiakovými rösti

Recept od Tichej a Begáňovej.

Ingrediencie:

  •      800g Jelenia sviečkovica /chrbát/ v kuchynskej úprave
  •      100g Plátky údenej slaniny
  •      4  ks Hliva kotúčová  /cca 300g/
  •      200g Maslo
  •      200ml Smotana  33%
  •      200ml Biele víno suché /napr. Ryzling, Sauvignon…/
  •       4 ks Zemiaky surové väčšie /ošúpané/
  •       Cesnak
  •       Soľ
  •       Korenie v mlynčeku
  •       Drvená rasca
  •       Olivový olej
  •       Rozmarín
  •       Tymián

Postup :  

Sviečkovú naporcovať na  steaky, každý po obvode obaliť  plátkom údenej slaniny.
Na rozohriatej panvici opiecť  z každej strany, ochutiť a vložiť do vyhriatej  rúry .
Z hlivy odrezať 4 pekné plátky a dať ich do výpeku z mäsa orestovať na dekorovanie.
Na panvici orestovať zvyšok nakrájaných húb, podliať bielym suchým vínom , nechať vyredukovať a zahustiť maslom a smotanou.
Zemiaky   nasrúhať na hrubom strúhadle, dochutiť cesnakom, bylinkami, drvenou rascou a na panvici  usmažiť malé placky.
Jedlo sa dochucuje soľou, čerstvo mletým korením a čerstvými bylinkami.