![Moja mama - recepty 70 - kohutovci](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
hovädzia roštenka
uvarena cvikla
maslo
smotana
vyvar
vino červene
hladka muka
sol
olej
korenie
cesnak
šalotka
mrkva
stonkovy zeler
petrzlen
Postup:
Nakrájanu, osušené roštenku prudko opečieme na rozpálenom
oleji z oboch strán. Pridame maslo a dopečieme v rozpálenej rúre pri
teplote 220 stupňov Celzia. Pečieme max 10 minút. Mäso osolime,
okorenime, dáme odpočívať do vypnutej rúry. Do výpeku po roštenkách
vložime na osminky nakrájanú uvarenú a ošúpanú cviklu. Dobre poopekáme
očistený, na strúčiky rozobratý cesnak. Opečieme spolu s cviklou,
osolime, podlejeme červeným vínom. Čiastočne víno zredukujeme a na
záver pridame maslo. Koreňovú zeleninu očistime a nakrájajte na tenké,
dlhé rezance a opražime na panvici. Tieto osušte v obrúsku a vypražte v
rozpálenom oleji.