Polievka po piatku
20.04.2017 - 17:45
Recept od Opettovej a Buranovskej.
Ingrediencie:
- Morská soľ
- čierne korenie mleté aj celé
- nové korenie celé
- červená paprika
- 5 strúčiky cesnaku (očistené strúčiky cesnaku)
- 2 ks cibuľa (očistená)
- 3 ks šalotka (očistená)
- 1,5 l šťava z nakladanej sterilizovanej kapusty (juška)
- 4 ks celý bobkový list
- 250 ml slnečnicový olej
- 400g zemiaky predvarené
- 4 ks (cca 150 g)
- chudé parky (tie tlusté)
- 150 g slanina gazdovská (taká fajná adidas)
- 3 ks (cca 150 g) klobása dedova
- 100g huby sušené dubáky
- 250 g hladká múka
- 150 ml ocot
- 4 ks okrúhly bochník chleba o priemere cca 20 cm
Postup:
Do hrnca vylejeme šťavu z nakladanej kapusty (jušku), podľa chuti dolejeme vodou, pridáme čierne korenie celé a mleté, nové korenie celé, červenú papriku, soľ, cesnak, cibuľu, bobkový list. Namočíme si huby tak ich premyjeme a pridáme do jušky. Narežeme si mäso, ktoré opražíme na rozohriatej panvici, vyberieme ho a na tej istej panvici si pripravíme šalotku . Do vydlabaného bochníka nalejeme jušku, na vrch nasypeme opražené mäska a šalotku. Dobrú chuť.