Moja mama - recepty - jeleni steak

Jelení steak so šípkovo- vínovou omáčkou, zemiakové mandľové krokety

Recept od Urbana a Karasovej.

 Ingrediencie:

  • 1 kg jelenia sviečková
  • Olej
  • Korenie
  • Soľ
  • Korenie na divinu
  • Šípkový lekvár
  • Červené víno
  • 1 kg uvarené ošúpané zemiaky
  • Maslo
  • 2 ks vajce
  • stúhanka
  • Nastrúhané mandle

Postup:

Mäso odblaníme, nakrájame, nasolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom dáme do rúry. Na výpek dáme lekvár, víno, maslo, soľ, korenie.

Krokety: zemiaky prelisujeme, pridáme maslo, žltka, soľ, korenie, mandle, strúhanku. Obalíme v bielku, strúhanke,  mandliach a vyprážame.