
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
pravá hov.sviečková
soľ, korenie
olej
maslo
rozmarín
cesnak
čerstvé hrušky
zavárané mas
marhule
vajcia
biele suché víno
klinčeky
škorica celá
badián
cukor
med
vanilkový cukor
Postup:
Vo víne uvaríme ošúpanú hrušku spolu s voňavým korením a cukrom. Predtým však hrušku rozkrojíme a zbavíme jadrovníka. Vyšľaháme 3 bielka na penu, postupne pridáme práškový cukor a rozmixované marhule. Na konci pridáme podľa potreby vanilkový cukor.
Po umytí a vysušení mäso nakrájame na 4 rovnaké steaky s hrúbkou približne 2,5cm. Poukladáme na dosku a posypeme korením. Necháme odležať.
Na rozpálenej panvici s olejom sprudka opečieme steaky z každej strany 2,5min. Pre zvýraznenie chuti pridáme do panvice rozmarín a cesnak v celku aj so šupkou. Zabalíme do alobalu s trochou masla, posolíme a necháme odležať.
Uvarenú hrušku opečieme na grilovacej panvici s medom.
Hrušku naplníme pripravenou marhuľovou penou a vyberieme steak z alobalu.