Moja mama - recepty - segedin z kuracieho masa

Segedínsky guláš z kuracieho mäsa

Recept od Spišákovej.

Ingrediencie:

  • kuracie prsia 500gr
  • kapusta kyslá
  • cibuľa
  • mletá červená paprika sladká
  • šľahačková smotana
  • rasca
  • čierne korenie
  • bravčová masť
  • cesnak
  • hladká múka

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame. Cibuľku  si tiež nakrájame a dáme do hrnca s bravč. masťou. Pridáme mäso, ktoré osolíme, okoreníme. Keď sa zatiahne, pridáme vodu. Dusíme v zavretom hrnci. Keď je mäsko mäkké, pridáme premytú kapustu a dusíme ďalej. V miske rozmiešame  šľahačkovú smotanu, múku a roztlačený cesnak. Keď je kapusta a mäsko mäkké, prilejeme smotanu s múkou a cesnakom,  dodusíme, dovaríme. Môžme podávať s chlebíkom.