Moja mama - recepty 150 portobello

Grilované portobello, šampiňóny s bryndzovo-orechovou plnkou a pancettou, kukuričná polenta s pažitkou

Recept od Vidu a Klimeczeka.

Suroviny:

  • Portobello alebo veľké šampiňóny 8 ks
  • Bryndza 
  • Smotana 33 %
  • Vlašské orechy 
  • Šalotka / biela cibuľa 
  • Pancetta / prerastená slanina na tenké plátky nakrajaná
  • Muškátový oriešok 
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie 
  • Petržlenova vňať 
  • Olej
  • Kukuričná polenta 
  • Pažitka

Postup:

Zapneme si rúru. A dáme variť vodu ma polemtu ktorú Osolíme.  Porrtobello zbavíme stoniek. Tie nakrájané na malé kúsky a orestujeme na panvici s olejom a salotkou. Vsypeme nasekane vlašské orechy, a nakrajanu pancettu alebo prerastenu slaninku. Pridáme bryndzu a smotanu 33% krátko. Povarime krátko a zmesou naplníme hlavičky húb. Dáme piecť. Vsypeme kukuricnu polentu do vriacej osolenej vody a neustále miesame. Na záver pridáme kvapku olivového oleja, plátok masla. Dochutíme soľou a korením. Vsypeme nasekanu pažitku.