Bravčová panenka v parmezánovej kruste, karfiolové pyré, blanšírovaný ruzičkovy kel na masle
17.10.2017 - 16:07
Recept od Vidu a Klimeczeka.
Suroviny:
- Bravčová panenka cca 500 g / 2ks
- Strúhanka jemne mletá
- Parmezán
- Med
- Karfiol
- Mlieko
- Ružičkový kel
- Maslo
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Citrón
- Olej
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a spolu s mliekom a troskou vody dáme variť. Osolíme. Panenku si zľahka Osolíme a okoreníme, prudko opecieme zo všetkých strán na panvici s olejom.
Preložíme na plech a dáme piecť do rúry. Na jemno nastrúhaný parmezán zmiešame zo strúhankou. Upečenu panenku potrieme medom a obalime v zmesi z parmezánu. Horiacou pištoľou opecieme na krustu. Z karfiolu a a časti mlieka urobíme jemne pyre ktoré Zjemnime maslom.
Ruzickovy kel krátko oblansirujeme v slanej vode a prehrejeme z maslom. Môžme dochutit citrónom.