Bravčová panenka v parmezánovej kruste, karfiolové pyré, blanšírovaný ruzičkovy kel na masle

Recept od Vidu a Klimeczeka.

Suroviny:

  • Bravčová panenka cca 500 g / 2ks
  • Strúhanka jemne mletá 
  • Parmezán 
  • Med 
  • Karfiol
  • Mlieko 
  • Ružičkový kel 
  • Maslo 
  • Soľ 
  • Mleté čierne korenie 
  • Citrón 
  • Olej

Postup:

Karfiol rozdelíme na ružičky a spolu s mliekom a troskou vody dáme variť. Osolíme. Panenku si zľahka Osolíme a okoreníme, prudko opecieme zo všetkých strán na panvici s olejom. 

Preložíme na plech a dáme piecť do  rúry. Na jemno nastrúhaný parmezán zmiešame zo strúhankou. Upečenu panenku potrieme medom a obalime v zmesi  z parmezánu. Horiacou pištoľou opecieme na krustu. Z karfiolu a a časti mlieka urobíme jemne pyre ktoré Zjemnime maslom. 

Ruzickovy kel krátko oblansirujeme v slanej vode a prehrejeme z maslom. Môžme dochutit citrónom.