Moja mama - recepty kapari

Steak z hovädzej sviečkovej s kapari prelivom so zelerovými hranolkami

Recept od Šebeňu a Kopčana.

Suroviny:

  • 800g hovädzej sviečkovice
  • 1 pohár Sterilizované kapari (plody)
  • Dijonska horčica
  • Soľ
  • Mleté korenie
  • Maslo
  • Olej
  • Zeler
  • Rukola
  • Tekvicový olej
  • Biele víno

Postup

Sviečkovicu nakrájame na rovnaké pláty, posolíme, okoreníme, grilujeme 2 min z každej strany. Mäso vyberieme a odložíme. Šťavu podlejeme vínom, pridáme dijonsku horčicu, kúsok masla a kapari. 2 min zredukujeme. Z zeleru spravíme hranolky, ktoré namarinujeme v oleji a cesnaku + soľ. Dáme piecť na 15 min. Ako prílohu podávame šalát z rukoly.