Ingrediencie: 500 g špagety 2 PL olivový olej 120 g pancetta (talianska slanina) 3 strúčiky cesnak 2 ks veľké vajce 110 g parmezán 1 hrsť petržlenová vňať soľ, mleté čierne korenie Postup Vo veľkom hrnci v osolenej vode uvaríme špagety na skus. Zatiaľ v panvici na horúcom oleji opražíme nakrájanú pancettu. Pridáme nakrájaný cesnak a pražíme asi 1 minútu. Uvarené špagety scedíme a 1 hrnček vody z varenia odložíme. Špagety primiešame do panvice k slanine a prehrejeme. Do misy dáme vajcia, strúhaný parmezán, soľ a korenie. Dobre vymiešame a vmiešame do panvice, aby sa vajcia zrazili. Prilejeme vodu z varenia špagiet a zamiešame. Vznikne lesklý povrch. Dochutíme soľou a korením. Rozdelíme na taniere a posypeme nasekanou vňaťou a parmezánom.