Moja mama - recepty - spagety Carbonara

Špagety a la carbonara

Recept od Šebeňu a Kopčana.

Ingrediencie: 

  •     500 g špagety
  •     2 PL olivový olej
  •     120 g pancetta (talianska slanina)
  •     3 strúčiky cesnak
  •     2 ks veľké vajce
  •     110 g parmezán
  •     1 hrsť petržlenová vňať
  •     soľ, mleté čierne korenie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci v osolenej vode uvaríme špagety na skus.
  2. Zatiaľ v panvici na horúcom oleji opražíme nakrájanú pancettu. Pridáme nakrájaný cesnak a pražíme asi 1 minútu.
  3. Uvarené špagety scedíme a 1 hrnček vody z varenia odložíme. Špagety primiešame do panvice k slanine a prehrejeme.
  4. Do misy dáme vajcia, strúhaný parmezán, soľ a korenie. Dobre vymiešame a vmiešame do panvice, aby sa vajcia zrazili.
  5. Prilejeme vodu z varenia špagiet a zamiešame. Vznikne lesklý povrch. Dochutíme soľou a korením.
  6. Rozdelíme na taniere a posypeme nasekanou vňaťou a parmezánom.