![Moja mama - recepty treska v babanovom liste](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny
600g tresky, 300g bananovych cerstvych listov, 200g citron, 10ks stredne velkych zelenych rajcin (specialna odroda), 200g hladkej muky, 3ks vajicko, 200ml mlieka, 300g struhanky, 150g parmezanu, 50g cerstvej bazalky, 200ml olej, 2PL kremžskej horcice, 200ml smotany na slahanie, sol, cierne mlete korenie, parák
Postup
Naporciujeme si tresku na štvorce, ktorú dochutíme citrónom, soľou a korením. Banánové listy si obaríme horúcou vodou, aby zmäkli a umyli. Obalíme rybu do banánových listov. Balíčky dáme variť na pare do paráku. Umyjeme si a nakrájame zelene rajčiny na 1cm hrubé plátky, pripravíme si veci na obaľovanie rajčín, do strúhanky pridáme strúhaný parmezán a nakrájanú na jemno bazalku. Spravíme trojobal. Začneme vyprážať rajčiny na oleji. Kým sa nám robí ryba a vyprážame rajčiny, si nachystáme horčicovú omáčku. Do panvice dáme olej, ktorý zohrejeme, pridáme muku, spravíme si zápražku za stáleho miešania pridáme smotanu na šľahanie, osolíme, pridáme horčicu a citrónovú kôru. Privedieme do varu a na zaver pridáme trosku masla.