Moja mama - recepty bocik

Bravčový bôčik na restovanej cibuli so slivkami, zemiakovo kapustové placky a chren

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  • Bravčový prerastaný bôčik 1kg
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cesnak
  • Bravčová masť  0,5 kg
  • Cibuľa
  • Sušené slivky
  • Čerstvé chilly
  • Mletá rasca
  • Uvarené zemiaky
  • Kyslá kapusta 300g
  • Vajce
  • Čerstvý chren 1 ks
  • Čerstvé oregano
  • Med

Postup:

Bôčik umyjeme okoreníme natrieme cesnakom opečieme z každej strany na panvici a dáme piecť do rúry. Cibulu nasekáme na jemno a dáme restovať na masti pridáme sušené slivky, chilly, rascu, cesnak, med, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme nastrúhame pridáme nasekanú kyslú kapustu cesnak a dochutíme. Vytvarujeme placky a pečieme na br. masti.   Servírujeme a dozdobíme čerstvým oreganom a čerstvo nastrúhaným chrenom