Srnčí chrbát so šípkovou omáčkou a cviklovými šúľancami
12.01.2018 - 15:07
Recept od Sedláka a Rusinu.
Ingrediencie:
- Srnčí chrbát 1kg
- Soľ
- Čierne korenie
- Cesnak
- Šalotka
- Borievky
- Olej
- Maslo
- Šípkový džem
- Červené víno
- Demi glace
- Uvarené zemiaky
- Hrubá múka
- Vajce
- Cvikla
Postup:
Srnčí chrbát očistíme narežeme na steaky opečieme na panvici vložíme do rury a necháme dôjsť v rozpálenej rúre. Zemiaky očistime nastrúhame pridáme cviklu nastrúhanú, vajce a muku a soľ. Tvarujeme šúľance a vyvaríme v osolenej vode po uvarení opečieme na masle. Do výpeku po steaku pridáme cesnak šalotku borievky šípkový džem červené víno a demi glace necháme redukovať a zjemnime maslom. A servírujeme.