Moja mama - recepty - pstruh granatiersky pochod

Pstruh na rasci, granatiersky pochod s pažítkovou omáčkou

Recept od Šiškovej a Babčanovej.

Ingrediencie:

750 g filet vykosteného pstruha
250 g kyslá smotana
750 g zemiaky uvarené v šupke
cibuľa,
cesnak
pažítka
citrón, alebo limetka
soľ, korenie , ml. paprika,olivový olej, rasca
150 g cestovina – malé fliačky

Postup:

Filet pstruha umyjeme, osušíme narežeme,kožu,posypeme rascou
Opečieme na oleji kožou dole, pred podávaním otočíme a krátko
opečieme, posolíme,

Granadír: Na rozpálenom tuku opražíme cibuľku, pridáme zemiaky
a cestovinu, poprášime paprikou, osolíme prehrejeme

Omáčka: pažítku nasekáme nadrobno a primiešame do smotany, dochutíme
soľou. Dochutíme citónom