Moja mama - bravcova panenka pyre z kyslej kapusty

Bravčová panenka, pyré z kyslej kapusty, pancettová slama

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka  4ks po 200g
  • Cesnak
  • Cibuľa
  • Červená paprika mletá
  • Dijónska horčica
  • Kurací vývar
  • Kyslá kapusta 1kg
  • Maslo
  • Med
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej
  • Pancetta 200g
  • Rasca celá
  • Soľ
  • Zemiaky uvarené, očistené 300g

Postup:

Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany na oleji ,dáme do trúby dopiecť. Na masle restujeme cibuľu, cesnak pridáme nasekanú kyslú kapustu červenú papriku a rascu, soľ a korenie a restujeme do mäkka, podľa potreby podlievame vývarom. Potom pridáme narezané, očistené, uvarené zemiaky a dáme mixovať do hladka nakoniec pridáme maslo na ziemnenie. Pancettu nasekáme na jemnú slamu a restujeme na masle do chrumkava. Bravčovú panenku narežeme na medailónky a servírujeme na pyré zo slamou. Mňam!