Moja mama - recepty rib eye steak

Rib-eye steak na hrubozrnnej horčici, pečené baby zemiaky s bylinkovým maslom

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  • Rib-eye steaky 1kg (vysoká hov. Roštenka najlepšie dry-aged)
  • Maslo
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Cesnak
  • Šalotka
  • Demi-glace
  • Hrubozrnná horčica
  • Červené víno
  • UVARENÉ baby zemiaky
  • Petržlenová vňať
  • Tymian
  • Rozmarín
  • Olej

Postup:

Steaky narežeme, natrieme olejom a necháme na teplom mieste zohriať na izbovú teplotu. Baby zemiaky nakrájame na plátky, ale tak, aby sme zemiak neprekrojili až do konca a dáme vyprážať. Potom ich osolíme, dáme maslo a vložíme ich do vyhriatej rúry. Na masle orestujeme cesnak a šalotku pridáme hrubozrnnú horčicu, podlejeme vínom a demiglasom a necháme redukovať. Zjemníme maslom a dochutíme soľou a korením. Steaky dáme na rozpálenú panvicu a opečieme z oboch strán a servírujeme.