Moja mama - recepty - Halibut konfitovany v masle suseny citron,tekvicova espuma, zeleninovy julienne , vejce

Halibut konfitovaný v masle sušený citrón, tekvicová espuma, zeleninový julienne, vajce

Recept od Korbeliča a Orta.

 Ingrediencie:

  • halibut filet 800g
  • prepustene maslo (ghee) 1liter
  • sol
  • petrzlenova vnat plocha (hladkolista)
  • citron
  • sol maldon
  • tekvica maslova 1ks
  • pomarancovy džús
  • smotana na slahanie 1l
  • platkova zelatina
  • bombicky na slahacku 10 ks
  • mrkva 4 ks
  • zlta mrkva 4 ks
  • vajce 3 ks
  • ryzove rezance tenké
  • olej
  • potocnica, amarant nebo rôzne mikrobylinky

Postup: 

Filet očistíme, osolíme, medzitým si rozohrejeme prepustene maslo a na miernom ohni konfitujeme halibuta, tesne pred vydajom opečeme z jednej stany. Dame varit vajce na tvrdo, olupeme a nastrúhame - použijeme pri servirovani.

Dame varit tekvicu s pomarancovym džusom, osolíme. Do studenej vody dáme napučať platkovú želatínu, ktorú potom rozohrejeme v smotane. Rozmixujeme tekvicu, pridáme smotanu, dochutíme. Dame do sľahačkovej fľaše a použijeme 2 bombičky na šľahačku. 

Mrkvu nakrajame na tenké rezance, orestujeme na masle. Ryžové rezance vysmažíme.