Moja mama - recepty - Grilovaný homár norsky (langustíny ) , hráškový krém , omáčka beurre blance ochutená lososovým kaviárom a kôprom

Grilovaný homár nórsky (langustíny), hráškový krém, omáčka beurre blance ochutená lososovým kaviárom a kôprom

Recept od Korbeliča a Orta.

Ingrediencie:

  • Langustíny 12ks
  • Olivový olej
  • Cesnak
  • Čerstvé chili
  • Soľ,korenie
  • Zelený hrášok mrazený (rozmraziť) 500g
  • Vývar 0,5l
  • Šlahačka 33%  250ml
  • Šalotka banánova 5ks
  • Muškátový orech
  • Maslo 300g
  • Vývar (nie slaný) 0,5l
  • Pomaranč 1ks
  • Cukor hnedý
  • Smotana kyslá 1ks
  • Lososové vajíčka
  • Kôpor
  • Trebuľka
  • Malý hrnec s rúčkou (majú v metre, myslím ) O,5L

Postup:

Hrášok si orestujeme na šalotke nakrájanej na drobno, podlejeme vývarom a šlľahačkou, osolíme okoreníme a pridáme muškátový orech, povaríme, rozmixujeme v mixery poprípade prepasírujeme. Langustiny si prepolíme zbavíme čriev.

Na konci opečieme na panvici s olivovým olejom a cesnkom v šupke a jednou chili papričkou. Opekáme naozaj len chvíľočku.

Trošku vývaru, kyslú smotanu, pomarančovú šťavu povaríme rozmixujeme ponorným mixerom, ochutíme soľou, korením a troškou cukru do teplej omáčky vmixovavame studené kocky masla až kým nám omáčka nezhustne, potom do nej pridame lososove vajíčka a nasekaný kôpor.

Langustíny možme na konci zaudiť udiarenskou pištoľou