Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Pre 4 osoby. Jednoduché. Čas prípravy: 15 minút, čas varenia: 10 minút
• Plnotučný tvaroh hrudkový 200g
• Polohrubá múka 80g
• Vajce 1ks
• Údené mäso (pliecko) 200g
• Pažítka 1 zväzok
• Strúhanka 50g
• Cesnak 1 strúčik
• Cibuľa červená 250g
• Tmavé pivo 400ml
• Kryštálový cukor 2pl
• Soľ
• Korenie
• Balsamico ocot 2pl
• Avokádo 2ks
• Olivový olej
• Limetka 1ks
Údené mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme doň vajcia, polohrubú múku, strúhanku, tvaroh, osolíme a okoreníme. Pri solení buďte opatrný, údené mäso zvykne byť už poriadne osolené. Vymiešajte vláčnu zmes.
Namočte si ruky do studenej vody a vytvarujte placky. Tie opečte na panvici z oboch strán, kým sa na povrchu placiek vytvorí chrumkavá krusta.
Cibuľu očistite a nakrájajte na kolieska a restujte na panvici s trochou oleja. Pridajte k nej cukor a skaramelizujte. Následne podlejte pivom a pridajte balsamicový ocot. Redukujte za občasného miešania na miernom ohni, až pokým sa obsah panvice bude konzistenciou podobať džemu.
Avokádo rozrežte a vylúpnite dužinu. Za studena s trochou limetkovej šťavy vypracujte na hladké pyré, ktoré dochutíte soľou a korením, podľa vášho gusta.
Servírujte na malom tanieri, alebo na kúsku opečenej bagety. Dolu avokádové pyré, potom tvarohovo-mäsová placka a na vrch cibuľový džem.
TIP* Cibuľový džem je skvelý doplnok pre mnoho jedál. Môžete si ho upraviť podľa svojej chuti, napríklad pridaním chilli, rozličných korenín (škorica, hviezdicový aníz...), či dokonca cesnaku. V tomto prípade sa kreativite medze nekladú. Takúto ozvláštňujúcu prílohu si môžete zavariť a uskladniť na dlhšie dopredu.