Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Pre 4 osoby. Jednoduché. Čas prípravy: 5 minút, čas varenia: 10 minút
• Tagliatelle 400g
• Soľ
• Korenie
• Parmezán strúhaný 50g
• Cesnak 3 strúčiky
• Sušené paradajky v oleji 200g
• Píniové orechy 50g
• Chilli 1 (prípadne viac podľa chuti)
• Čerstvá bazalka
• Hobliny parmezánu na ozdobu
Dajte zovrieť veľký kastról s osolenou vodou. Keď bude vrieť pridajte do nej cestoviny a podľa návodu ich uvarte (sušené sa varia väčšinou 8 – 9 minút). Po uvarení ich sceďte, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a vráťte do kastróla.
Pripravte si pesto. Do mixéra vložte píniové oriešky, parmezán, cesnak, sušené paradajky aj s olejom, chilli a bazalku. Pomixujte do jemna, dochuťte soľou a korením.
Hotové pesto nalejte na cestoviny a dôkladne premiešajte.
Servírujte do hlbokých tanierov, ozdobte lístkami bazalky a hoblinami parmezánu.
TIP* Keď varíte cestoviny, voda musí byť poriadne osolená. Nebojte sa do 5 litrov pridať aj 2 kopcové lyžice soli. Keď ju ochutnáte, mala by chutiť, ako morská.