Filet zo zubáča, špenátové tagliatelle, glazované lupienky zo šalotky, jemná smotanovo-citrónová omáčka
15.05.2018 - 23:59
Recept od Padyšáka a Majáka.
Ingrediencie:
Filety zo zubáča 4ks - chladené (cca 4x 200g)
Soľ, Korenie
Koriander čerstvý aj sušený
600g Špenátové tagliatelle sušené alebo chladené
250ml Smotana 32%
50g Šalotka
1ks Citrón
100g Proscuitto
500ml Vývar
50g Med
Postup:
Zubáča nasolíme,nakoreníme a ugrilujeme. Cestoviny uvaríme, scedíme. Lupienky zo šalotky pripravíme tak, že si nakrájame šalotku na hrubšie prúžky, polejeme medom a s prudka opražíme. Z vývaru si pripravíme omáčku pridaním smotany za stáleho miešania. Na miernom ohni zredukujeme o 1/3, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.