Moja mama - recepty - Jahňací hrebienok do ružova glazovaný v medovej demi glace redukcii s bylinkami a orechami, špargľové ragú s muškátom, fritovaná viedenská cibuľka

Jahňací hrebienok, špargľové ragú

Recept od Michnu a Strapka.

Jahňací hrebienok do ružova glazovaný v medovej demi glace redukcii s bylinkami a orechami, špargľové ragú s muškátom, fritovaná viedenská cibuľka

 

Suroviny:

  • 700 g Očistený jahňací hrebienok
  • Demi glace
  • 250 g masla
  • 500 ml červ. Víno
  • 200 g bylinky
  • 100 g lieskové orechy
  • 1 kg zelenej špargle
  • Muškátový orech
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej
  • 4 ks väčšie cibule
  • 2OO g hladká múka
  • 300 ml smotana na šľahanie
  • 100 g parmezán
  • 4 ks citróny
  • 4 dcl olej obyč
  • Hnedý cukor
  • Cibuľa

Postup:

  • hrebienok opečieme, posolíme, pokoreníme, dáme dopiecť do rúry na 1O min.
  • Medzi tým si pripravíme z červ. Vína, demi glacu a byliniek omáčku, do kt. Pridáme cukor a zredukujeme tak, aby mala medovú konzistenciu, zjemníme maslom
  • Mäso obalíme v omáčke, posypeme orieškami zmiešanými s lístkami byliniek

 

Špargľové ragú:

 

  • Stonky špargle očistíme, nakrájame na kolieska, orestujeme na cibuli a masle, pridáme biele víno, posolíme, pokoreníme, zalejeme smotanou, nastrúhame mušk. Orech a varíme cca.5 min
  • Pred koncom polovicu rozmixujeme a pridáme späť,
  • Na konci zjemníme maslom a pridáme parmezán, ochutíme citrónom, príp. cukrom
  • Hlavičky zo špargle použijeme na dekoráciu, len krátko povarené vo vode

 

Viedenská cibuľka:

  • Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, položíme do múky, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame
  • Následne vyprážame cca. 5 min ponorené v oleji