Moja mama - recepty - Welington z teľacej sviečkovice, s parmskou šunkou, baby brokolicou a glazovanými shimeji hubami na víne

Welington z teľacej sviečkovice s parmskou šunkou

Recept od Strapka a Michnu.

Suroviny:

  • 800 g Teľacia sviečkovica bez palca
  • Soľ, korenie
  • 300 g Šampiňóny
  • 600 g shimeji huby
  • Cesnak
  • Parmská šunka – plátkovaná 20 plátkov
  • 125 g Baby špenát,
  • 600 g baby brokolica
  • 2 dcl Demi glace
  • 2 dcl Červené víno
  • 250 g masla
  • Bylinky
  • Chladené lístkové cesto – 400 g
  • Olej
  • Vajcia

Postup:

  • Sviečkovicu ochutíme soľou a korením, opečieme na olivovom Oleji
  • Šampiňóny rozmixujeme za surova a následne restujeme, aby sa stratila voda osolíme a okoreníme.
  • Cesto natrieme šampiňóny Pastou, uložíme baby špenát, parmskú šunku, opečené mäso, potrieme vajíčkom a zabalíme
  • Potrieme z vrchu vajíčkom a posypeme hrubozrnnou soľou, takto pripravené bochníky dáme piecť do rúry na 200 stupňou 15 min.
  • Brokolicu sparíme vo vriacej vode, sprudka schladíme v ľadovom kúpeli, posolíme, pokoreníme a prehrejeme s maslom
  • Shimeji huby opečieme spolu s cesnakom, pridáme čer. Víno, odparíme alkohol a potom pridáme demi glace, zredukujeme na polovicu a zjemníme maslom