Moja mama - recepty - Domáce paradajkové cestoviny s rukolou a píniami

Domáce paradajkové cestoviny s rukolou a píniami

Recept od Strapka a Michnu.

Ingrediencie:

  • 6 žĺtkov
  • 1 bielko
  • 400g semolinová múka hladká
  • soľ,
  • korenie,
  • 1dcl olivový olej,
  • 200g Sušené paradajky (nie v náleve ale úplne suché)
  • 3 cesnak,
  • 100g Piniové orechy
  • 100g bazalka
  • 100g Žlté chery paradajky
  • 100g Červené cherry paradajky
  • 100g Čierne cherry paradajky
  • 300ml vývar
  • 100g strúhaný parmezán
  • 125g rukola
  • Citrón
  • Jedlé kvety

Postup:

Vajcia, semolinová múka, pridáme pár kvapiek oleja, soľ, korenie a paradajkový prach ktorí si vymixujeme z usušených paradajok. Ingrediencie sa v mixéri zmenia na čosi podobné drobenke. V prípade, že by ste mali cesto príliš suché, prilejte trošku vody, ak je mokré prisypte múku. Cesto vyberte na dosku a trošku ho spracujte. Necháme zachladiť pokrájané na menšie časti. Následne cez stojček na cestoviny postupne stenšujeme až na predposledný stupeň. Potom nakrájame na dlhé tagliatelle. Ktoré budeme variť vo vývare rozriedenom vodou.

Rozohrejeme si malé množstvo tuku a opečieme viac farebné paradajky spolu s orieškami, znížime teploty a pridáme nasekaný cesnak. Mierne speníme a pridáme malé množstvo vývaru. Nasekanú bazalku a cestoviny. Pridáme rukolu a parmezán premiešame podľa potreby osolíme a okoreníme.

 Na vrch na cestoviny pridáme malí šalátik s citrónovej šťavy olivového oleja rukolových listov a jedlých kvetov. Tiež pridáme trocha paradajkového prachu.